Onze bijeenkomst is iedere zondag van 10:15 tot 12:00
kom je ook?

De nieuwe kijk op kerk zijn

De kerk is een plek van veiligheid, van aanvaarding en van onvoorwaardelijke liefde. In een harde wereld is deze oase voor veel mensen een enorme verademing. Het gevaar is echter dat mensen denken dat deze oase het eindstation is en dus de kerk centraal stellen in hun leven. De visie van de kerk wordt dan alles waar zij voor leven. Vaak gaat dit ten koste van de visie van hun eigen leven. Dit gedrag wordt ook vaak gestimuleerd door kerkleiders, wiens droom het is om een succesvolle en grote kerk te leiden. Bij Life Connexion zijn er zeven basisprincipes die wij omarmen, om dit te voorkomen.

1.     Kerk als thuisbasis

Het is een subtiel verschil, maar wij noemen Life Connexion geen thuis, een plek waar je woont en hoort te zijn. Wij noemen Life Connexion jouw thuisbasis, een plek waar je steeds naar terug keert voor steun en toerusting. Dit houdt in dat de kerk niet de belangrijkste visie is in je leven, want dat is de roeping die op jouw leven rust.

De kerk heeft weinig invloed in de samenleving als instituut, maar des te meer als een ieder zijn of haar plek inneemt en de wereld om zich heen bereikt. Het gaat ons er niet om hoeveel plekken er braaf gevuld zijn op zondag, maar hoevelen moedig hun plek innemen op maandag.

2.     Kerk op de kop

Het is niet de bedoeling dat kerkleiders zorgen dat kerkleden kunnen dienen, maar dat kerkleiders dienen zodat kerkleden kunnen leiden.

Wij  stellen de visie van de kerk niet centraal. Wij roepen ook niet iedereen op om al hun tijd, energie, geld en gebed in de visie van de kerk te investeren. De investering in de visie van de kerk en in je eigen roeping moet in goede balans zijn. Dan ontstaat er een gezonde en krachtige dynamiek.

Omdat wij niet geloven dat initiatieven ‘gekeurd’ moeten worden door het leiderschap, maar afgestemd moeten worden aan de opdracht die Jezus ons gaf om de wereld te bereiken, kom jij echt in jouw kracht.

Life Connexion rekent af met de piramide structuren en machtsposities. Niet een kerk waar iedereen in het gareel loopt, maar een kerk die bruist van leven, dat is onze visie.

3.     Ieder lid een leider

Bij Life Connexion geloven we dat ieder lid een leider is. Een leider heeft drie relaties op orde:

a.    De relatie met God (je ontwerper die je volledig doorgrondt en een plan heeft voor je leven).

b.    De relatie met mede gelovigen (die een support basis vormen om je roeping te kunnen vervullen, die je corrigeren als je afdwaalt en je steunen als je tegenslagen moet verwerken).

c.     De relatie met de wereld om je heen (daar waar je een verschil uitmaakt, daar waar jij invloed hebt, daar waar jij Gods liefde, wijsheid en kracht kunt brengen).

4.     Support basis met drie waarden

Life Connexion is er om jou te helpen die support basis te vormen in je leven, zodat er wijsheid, bemoediging, toerusting, gebed en praktische hulp beschikbaar is. In Life Connexion vieren we elkaar zoals we zijn, gunnen we elkaar alles en geven we oprecht om elkaar. Life Connexion is ook voor jou de perfecte thuisbasis, de uitvalsbasis en de lanceerbasis naar je droom.

5.     Verzamelplaats voor dromers

De wereld is vol met dromendoders, mensen die vanuit hun eigen pijn en teleurstelling anderen vertellen dat dromen onhaalbaar en niet realistisch zijn. Bij Life Connexion geloven we juist dat je leven draait om het ontdekken en vervullen van je droom. De droom van Life Connexion is dat een ieder in zijn of haar droom komt.

6.     Een kerk waar iedereen doet waar hij zin in heeft

Het is interessant dat mensen taken en activiteiten die ze leuk vinden ook vaak goed kunnen. Net als in elk huisgezin zijn er taken die moeten gebeuren, zoals stofzuigen en opruimen. Maar onze insteek is dat iedereen ontdekt waar hij of zij goed in is en zin heeft om te doen.

7.     Een kerk met zo min mogelijk activiteiten

In het verlangen om haar leden zo veel mogelijk oase te brengen in hun leven, heeft de kerk getracht om te voorzien in alles. Het enige nadeel is dat vergaderingen, bijeenkomsten, speciale groepen en andere verplichtingen, hoe krachtig en gezegend ze ook zijn, je agenda behoorlijk vullen.

Bij Life Connexion zoeken we voortdurend de balans naar toerusting en steun bieden, zonder daarmee de focus uit je leven weg te nemen om invloed te hebben in jouw wereld. Bij alles staat centraal dat de kerk geen schuilplaats van de wereld is, maar een uitvalsbasis naar de wereld.

De diensten zijn niet langer dan nodig, door de week stimuleren we je om ons te volgen via social media en zelf relaties te onderhouden met jouw support basis en zelfs met de feestdagen is er alle tijd voor tijd met je gezin, familie en vrienden. Want daar maak jij het verschil!

Facebook reacties:
Reacties:

  • Bettie Hendriksen

    Geweldige kerk en gaaf om te zien hoe vol passie en enthousiasme het woord van God gedeeld word. Sinds ongeveer een half jaar bezoek ik deze gemeente en het is echt levens veranderend, de positiviteit, het vertrouwen en de ontdekking naar het plan van God voor mijn leven maakt het leven waardevoller dan ooit te voren.