Volg ons ook op YouTube of Facebook
Wil je er live bij zijn? Check de agenda!

Toffe tijd met je kinderen - deel 2

Het examen!

We spreken er zo vaak over: we hoeven ons geen zorgen te maken. We zijn beschermd door het bloed van Jezus, geen onheil zal ons treffen en geen plaag zal onze tent naderen! Super goed om uit te spreken, maar makkelijker om te spreken wanneer het onheil ver weg is of ver weg lijkt dan wanneer het ineens heel erg dichtbij komt, toch?

We hebben er heel veel onderwijs over gehad. We kennen de teksten door en door. Misschien vertel je dit je kinderen ook altijd: 'Je hoeft niet bang te zijn, je bent nooit alleen. God zorgt voor jou en bij Hem kan je altijd schuilen. Hij wil dat je gezond bent!' We zingen zelfs: 'bij U wil ik horen, heel dicht bij U zijn, want U droeg mijn zonden, ANGST en al mijn pijn!’

En dan nu......na zoveel training..... het EXAMEN! Hoe is het nu echt? Nu het onheil op de loer ligt, de plaag jouw tent lijkt te naderen? Lukt het om rustig te blijven en op God te vertrouwen? Richt jij je op het Woord van God en op Zijn beloftes? Of word je angstig van de onheilspellende berichten vanuit de media?

Dit is het moment waarop we het onze kinderen in de praktijk kunnen gaan leren, maar vooral voor moeten gaan leven wat het is om echt op God te vertrouwen.

We kunnen ze hun hele kindertijd vertellen dat God voor ze zorgt en een goed plan voor ze heeft, maar jouw houding wanneer het onheil lijkt te naderen is nog veel belangrijker! Jouw voorbeeld nu is veel belangrijker dan de woorden die je de afgelopen jaren tegen ze hebt gesproken of nu nog steeds spreekt. Zorg ervoor dat je in de rust bent. Dat je Gods woorden uitspreekt. Dat je samen met je kinderen God dankt voor alle mooie dingen.

Wij hebben een belijdenis die we elke dag met onze kinderen uitspreken: Het wordt een leuke dag vandaag. We gaan goed leren. We gaan goed luisteren. We spelen leuk met alle kinderen. We helpen anderen wanneer wij kunnen. De Here Jezus zorgt voor ons. Door Zijn bloed zijn wij beschermd, overal waar wij gaan. Zijn gunst gaat voor ons uit. En daarom gaan wij genieten van deze mooie dag!

Dit hebben we zoveel gesproken dat het in ons hart is beland. En dan leggen we nu het examen af!

Hoe zorg je ervoor dat die rust, vrede en het vertrouwen dat Hij voor jou en je kinderen zorgt overkomt bij de kinderen?

 • Spreek Gods Woord uit over je gezin, maar ook tegen je gezin
 • Benoem met elkaar waar je dankbaar voor bent (Je mag de positieve kanten van deze weken benoemen!! Papa is veel thuis, we hoeven niet naar school, we doen veel spelletjes, we mogen later naar bed, enz...)
 • Zorg voor een ontspannen sfeer, gezelligheid en lol in huis
 • Beperk zoveel mogelijk de negatieve berichten vanuit de media voor je kinderen

MAAK HIER EEN ONVERGETELIJKE TIJD VAN!

Dit klinkt misschien gek, maar deze tijd zullen je kinderen nooit meer vergeten. Dit is zo'n waardevolle tijd. Zorg ervoor dat ze het zich niet herinneren als een tijd vol stress, zorgen, discussies, spanning of misschien zelfs angst. Doe er alles aan om fantastische herinneringen te maken met je kinderen.

Ook in deze weken zijn rituelen zo krachtig. Heb jij al leuke rituelen ontwikkeld met je kinderen? Dit kan van alles zijn. Gewoon rituelen waar de kinderen blij van worden. Denk aan:

 • elke ochtend allemaal even bij mama in bed naar een verhaal luisteren
 • in de ochtend in pyjama aan het schoolwerk
 • samen elke dag een wandeling of fietstocht maken
 • tijdens een wandeling de tafels of de engelse woordjes oefenen
 • onder het schoolwerk in de 'pauze' tikkertje spelen (of samen met papa op de trampoline..)
 • na het avondeten samen verstoppertje doen- mama helpen met koken
 • ipv naar voetbaltraining voetballen met papa en mama.

Je kinderen zullen hier jaren later nog herinneringen aan hebben. En jij kunt ervoor zorgen welke herinneringen dat zijn.

Geniet van deze tijd en zorg ervoor dat je kinderen genieten!

Ik wens jou en je gezin een hele mooie, waardevolle tijd toe.

Lydia

Facebook reacties:
Reacties: