Volg ons ook op YouTube of Facebook
Wil je er live bij zijn? Check de agenda!

Goed nieuws update

In hoeverre is nieuws wel nieuws, wanneer er eigenlijk niets nieuws verteld wordt? In onze honger om nieuwe dingen te horen, bekijken we het journaal, beluisteren we interviews met deskundigen, lezen we krantenartikelen en struinen we de sociale media af op zoek naar verandering, hoop, uitkomst.

Deze periode wordt inmiddels al vaak bestempeld als het Corona-tijdperk en als je kijkt naar de mate waarmee het bijbehorende virus de media domineert, dan kun je zeggen dat dit klopt. Maar krijgen we wel nieuws te horen of zijn de meeste berichten een herhaling van wat we al dagen voorgeschoteld krijgen? Weliswaar in een ander jasje gestoken. En het resultaat van alle negatieve berichtgeving is vooral groeiende angst, onzekerheid, verdriet en wellicht wel frustratie en boosheid. Wat weer enorm negatieve effecten heeft op het functioneren van jouw immuunsysteem. En die heb je juist zo nodig!

Misschien bevat deze goed nieuws update niet heel veel nieuwe informatie maar toch is er goed nieuws. In Romeinen 10:17 schrijft Paulus dat geloof komt door het horen, en het horen (en het horen..) door het woord van Christus. Blijf je de herhaling van de negatieve berichten volgen en hiermee jouw geloof in dit onheil sterken? Of kies je voor een ander bericht en laat je het goede nieuws jouw geloof in een hemelse realiteit doen groeien?

De Bijbel geeft ons in Spreuken 4:23 een duidelijke opdracht, die toepasselijk is in dit Corona-tijdperk: Bewaak je hart beter dan alle andere dingen. Want in je hart is de bron van het leven. (BasisBijbel) Wanneer wij ons hart beschermen door te mediteren op Gods woord, Zijn beloften voor ons, dan zal ons zichtbare leven hier een uiting van zijn.

De wereld wordt steeds duisterder en de negatieve berichten blijven maar komen en de gevolgen worden steeds ingrijpender. Behalve een klein artikel over een Nederlandse onderzoeker in Australië, waarin staat dat uit onderzoek is gebleken dat gezonde mensen zelf in staat zijn een infectie met het Coronavirus te overwinnen, is er de afgelopen dagen weinig positiefs te vernemen. Je kunt er niet omheen, de wereld heeft een fors probleem! En ook wij worden hiermee geconfronteerd.

Maar we hoeven hier ook niet omheen, want zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad want Gij zijt bij mij! En het mooie is, dat er een kans ligt om de wereld te ontmoeten in dat dal. Daar waar getast wordt in duisternis zijn wij geroepen om licht te schijnen. Iedereen is op zoek naar verlichting!

Wat is het krachtig om te weten dat we zitten in een schuilplaats en dat wij niet ziek zullen worden (Psalm 91) maar houden we deze plek voor onszelf of nodigen we onze angstige buren, vrienden, familieleden uit? Neem jouw omgeving serieus en neem hun problemen serieus. Dit betekent niet dat je Jezus in hun gezicht duwt en schreeuwt dat Hij de oplossing is. Dit betekent dat je oprecht meeleeft en in vrede en rust, angstvrij voorleeft hoe het ook kan zijn en ze de weg wijst, zodat ze zelf Jezus zullen vinden.

Vul jezelf met Gods vrede en deel hiervan uit de komende tijd!

Roel

Facebook reacties:
Reacties: