Onze bijeenkomst is iedere zondag van 10:15 tot 12:00
kom je ook?

God nodigt je uit om de wereld op zijn kop te zetten!

Zonder dat je het weet ben je in een hele bijzondere gemeente terecht gekomen. Je hebt wellicht inmiddels begrepen dat we geroepen zijn om te ontdekken hoe we de 87 procent bereiken die niets met de kerk te maken wil hebben. Maar daarnaast zijn we ook in een proces geraakt om de eeuwenoude kerkstructuren aan te passen aan Gods originele ontwerp.

Vloeibare wereld
De wereld verandert zo snel dat men wel spreekt van een vloeibare wereld. Oude systemen werken niet meer en mensen voegen zich niet meer gedwee onder aangesteld gezag; dat is geen opstandigheid of ongehoorzaamheid, dat is een gezonde ontwikkeling. Gezag moet aantrekkelijk zijn, niet afgedwongen. Jezus heerst niet met controle en macht, maar met liefde en genade. Controle, beheersen, plannen en sturen zijn begrippen die vervangen moeten worden door wendbaar zijn, anticiperen, meebewegen en toerusten.

Beklemmende structuren
Het hart van God is niet om controle mechanismen te hanteren, maar juist om keuzemogelijkheden en opties te bieden. God wil dat je van harte kiest om zijn heerschappij in je leven te aanvaarden. Maar de mens kiest liever voor beheersbaarheid. Zo ontstaan organisaties die hiërarchisch zijn en beklemmen en beperken.

Andere geest
Denk eens goed na over de volgende stellingen: ‘We moeten iedereen zien mee te krijgen’. ‘We moeten mensen ruimte bieden’. ‘We moeten kaders aangeven’. Dit klinkt allemaal mooi, maar eigenlijk geven deze opmerkingen aan dat een kleine groep bepalend is voor wat er gebeurd. Het is tijd dat de kerk op een hele andere manier, met een hele andere geest, onder een hele nieuwe leiderschapsinsteek gaat opereren.

Kerk van de toekomst
Wil jij samen met ons ontdekken hoe de kerk van de toekomst gaat functioneren, sluit je dan aan bij de Special Forces (zie agenda). Wij hebben een kerk voor ogen waar iedereen doet waar hij of zij zin in heeft. Wij geloven dat we lang genoeg in de hemel gekeken hebben naar het originele ontwerp van kerk, en dat het onze opdracht is om Gods vaderhart in de kerkstructuur te brengen.

Jouw rol is cruciaal
Dat is een opwindende opdracht. Jouw rol is daarbij van cruciaal belang. We hopen dat je ervaart dat God iets nieuws door Life Connexion heen gaat doen, en dat jij daarvoor in dit seizoen bent uitgekozen. De enige voorwaarde om je aan te sluiten bij de Special Forces is dat je er zin in hebt om deel uit te maken van iets dat de wereld op zijn kop gaat zetten en dat je ook zelf jouw wereld op zijn kop wilt zetten. Mocht je de visie van 4 september nog niet hebben gehoord, dan raden we je aan om die te bekijken/beluisteren voordat je aanschuift. 

Handelingen 17:6 Toen zij hen niet vonden, sleurden zij Jason en enkele andere christenen voor het stadsbestuur. ‘Er zijn hier twee mannen gekomen,’ schreeuwden zij, ‘die de hele wereld op zijn kop zetten! 7Jason heeft ze in huis genomen! Weet u wat ze allemaal beweren? Dat een zekere Jezus koning is in plaats van de keizer!

Facebook reacties:
Reacties: